Naar hoofdinhoud Naar footer

Marilyn Haimé

  • Woonplaats: Zoetermeer 
  • Geboortejaar: 1951 
  • Geboorteplaats: Paramaribo in Suriname 

Was: Rijksambtenaar, met name op het terrein van Constitutionele Zaken en Wetgeving:  de Grondwet, mensenrechten, staatsrecht, bestuursrecht en wetgeving op het terrein van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarnaast ook op het gebied van Integratie en Inburgering. 

Is: Nu met pensioen en ik heb wat bestuurlijke functies, onder meer in het Comité van Aanbeveling van het NOOM en bij Amnesty International. Vorig jaar en het afgelopen half jaar was ik ook lid van de Klachtencommissie van de Commissie Tegemoetkoming Slachtoffers WO II Transporten NS. Daarnaast ben met veel plezier oppas voor mijn twee kleinzoons en ben ik mantelzorger voor mijn moeder. Ik kook graag, om het even welke keuken, van Italiaans tot Japans en natuurlijk Indisch, Surinaams, maar ook de Hollandse pot. 

Waarom zit u in de Raad van Ouderen? Om ervoor te zorgen dat ook de stem van migrantenouderen gehoord wordt. Die groep is heel divers, niet alleen wat land van herkomst en cultuur betreft, maar ook qua opleiding, huiselijk, familie- en werkzaam bestaan en taalvaardigheid. 

Wat hebt u al bereikt met de Raad van Ouderen? Dat de aandacht voor de specifieke situatie van migrantenouderen steeds meer vanzelfsprekend is geworden en dat daarmee de aandacht voor cultuursensitiviteit en een cultuurspecifieke benadering bevorderd wordt. 

Wat zou u doen met 1 miljoen extra voor ouderen? Dat is een heel moeilijke vraag. Er zijn zoveel thema’s zijn die om prioriteit strijden. Als ik zou moeten kiezen dan voor iets dat positief en preventief werkt voor de gezondheid en effectief eenzaamheid tegengaat. Bijvoorbeeld het project Sociaal Vitaal dat gezond ouder worden bevordert en bewezen effectief is. Een miljoen zou een verdere uitrol mogelijk maken, zodat het op nog veel meer plekken met veel migrantenouderen, in hun eigen wijk beschikbaar komt.

Marilyn-Haime